Fesztiválok

A »NAGY TŐZIKE« FESZTIVÁL, a Gastro-palota megnyitása és az „5 termék” verseny győzteseinek díjazása, Lenti 2019.3.2.

2019. május 03.

A Tőzike Fesztivál részeként került sor a Gasztroudvar hivatalos megnyitójára, ahol a jövőben különféle események kerülnek megrendezésre.  A megnyitó után a projekt bemutatása következett, valamit a díjátadó. 
A fesztivál keretein belül , kiállítást tartottak a határ menti térségben található helyi termelők és kézművesek termékeikből, valamint a helyi finomságokat is kóstolhattak a látogatók. Ezután a nagyközönség számára tartott workshopok és előadások következtek.

Tőzike fesztivál, Lenti, 2019. Marcius 2.

2019. február 26.

Meghívó: Workshop GardEN

2019 január 08.
Tisztelettel meghívjuk önöket, hogy csatlakozzanak a 2018 decemberében kezdődött műhelyfoglalkozások ciklusának utolsó foglalkozásához, amelynek témája a GardEN energiaút – a négy elem útja energiapontjainak tanulmányozása!

Műhelyfoglalkozás: Barátság

Helyszín: Barátságpark (Zsitkóc és Bödeháza között)

Vasárnap, 2019. január 13-án, 10 órától

Ötletpályázat ajándéktárgyak készítéséhez

2018. december 08.
Lenti Város Önkormányzata, Moravske Toplice Községgel, TIC Moravske Toplice-val és a Gyógyhelyünk Lenti Egészségturisztikai Közalapítvánnyal együttműködve ötletpályázatot tesz közzé „Öt termék” címmel.

Amennyiben ön helyi termék előállításával vagy kézművességgel foglalkozik, és van ötlete az öt termékhez – illatos bodza, gyógyító hajdina, erdők-mezők virágai, orchidea és tündérkert – kapcsolódó, a GardEN térséget, illetve az új termékcsomagok értékesítését népszerűsítő ajándéktárgyra, kérjük, jelentkezzen a pályázatra!

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2018. DECEMBER 7, 14 ÓRÁIG.

FIGYELEM! Várhatóan az ötletpályázat benyújtási határideje változni fog, a tervezett új határidő 2019. január 25-e, 14 óráig

Meghívó: Workshop GardEN

2018. november 30.

Pillanatképek az orchideafesztiválról

2018. november 27.
2018. november 23-a és 25-e között, a dobronaki trópusi kertben szervezték meg az Orchideafesztivált.

A TIC Moravske Toplice és az Ocean Orchids által közösen szervezett központi esemény 2018. november 24-én, szombaton, a GardEN projekt keretén belül zajlott. A látogatók kóstolót kaptak a trópusi ínyencségekből – ezeket Boštjan Lačen és munkatársai készítették, Liljana Lukač az ékszerkészítés rejtelmeibe vezette be őket, és karácsonyi díszeket is készítettek, mindent megtudhattak az orchideák gondozásáról, Han Meerhoff holland virágkötőtől kaptak ötleteket ünnepi díszek készítéséhez. Az alkalmi kultúrműsorban fellépett a dobronaki kétnyelvű általános iskola citerazenekara, a pártosfalvi kétnyelvű általános iskola néptáncosai és a Dobronaki Nótázók.

A projekt, amelynek célja olyan termékek fejlesztésére ösztönözni a szolgáltatókat, amelyek vonzóak lesznek a látogatók számára, az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg, és egyik központi célkitűzése, hogy a turisztikai központokon kívül is vonzó kínálatot biztosítson a turistáknak.

A trópusi kert számos hazai és külföldi látogatót vonz. A projekt lehetővé teszi a trópusi kerthez és az orchideához fűződő termékek fejlesztését, így különböző alkotóknak nyit lehetőséget a legkülönbözőbb területeken. Az őszi Orchideafesztivált tavasszal a Bodzafesztivál, a nyár második felében pedig a Hajdinafesztivál követi, amelyek bizonyára további kreatív és innovatív ötletgazdának adnak majd lehetőséget a bemutatkozásra.

Az év végéig pedig megvalósul a Szlovénia és Magyarország közötti GardEN Energiaút kijelölése, amelynek indulási pontja Lukačevciban, a kavicsbányánál van. A mesés decemberben pedig a résztvevők hat műhelyfoglalkozás keretében kutatják a GardEN Energiaút energiapontjait.