Az együttműködő partnerek

 

Lenti város Önkormányzata

Občina Moravske Toplice

TIC Moravske Toplice

Lenti város

Lenti és a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücskében, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében található. A térség három néprajzi tájegység (Őrség, Göcsej, Hetés) találkozási pontjában helyezkedik el. A terület központja a közel 800 éves múlttal rendelkező, 8.700 lakosú Lenti.

 A város az Adria felé vezető M7-es autópálya mellett fekszik. A Balatontól 75 km-re, Budapesttől 250 km-re van – ebből 230 km autópálya. Bécstől 210 km-re, Zágrábtól 120 km-re található.

 A város életében jelentős szerepet játszik az idegenforgalom. A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark 8 ha zöld területen, 5 szabadtéri és 4 fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa szerte ismert, 40.000 éves gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kezelésére. A gyógyvíz hatását a Szent György Energiapark jótékony földsugárzásai egészítik ki.

 A város legrégibb műemléke a XIII. században emelt Szent Mihály rk. templom, amelyet az Eszterházy család alakíttatott a mai formájában is tündöklő barokk stílusúvá a XVII. sz. végén. A templom freskóit Dorfmeister István és fia készítették.

 A környezeti kultúra, a tiszta levegő, a várost körülölelő erdők és az érintetlen természet is csábítják az ide utazókat. A kerékpárutak, gyalogutak, lovaglási lehetőségek a mozgást kedvelőknek nyújtanak alkalmat a kikapcsolódásra. A felsoroltakon kívül még ezer apró látványosság lopja be magát a vendégek szívébe.

Gyógyhelyünk Lenti Egészségturisztikai Közalapítvány

A közalapítványt 2003-ban hozta létre Lenti Város Önkormányzata. Feladatai közé tartozik a Lentibe látogató bel- és külföldi turisták tájékoztatása a térség turisztikai kínálatáról. A szakmai felügyeletet ellátó és az országos turisztikai adatbázist működtető Magyar Turisztikai Ügynökség részére folyamatosan adatokat szolgáltat a vonzáskörzetéhez tartozó turisztikai vállalkozásokról és attrakciókról. Szerepet vállal az egészségmegőrzést szolgáló gyógyvíz gyógyító hatásának és értékeinek bemutatásában, ezáltal támogatva az egészségturizmus helyi tevékenységét és fejlődését. Ennek érdekében részt vesz a gyógyvízre alapozó turizmus és az ezt kiegészítő járulékos szolgáltatásokat és kínálatot bemutató többnyelvű katalógusok készítésében is, amelyek terjesztése több hazai és külföldi kiállításon, valamint saját információs irodán és a partner irodahálózaton keresztül történik. Folyamatosan kapcsolatot tart Lenti Város Önkormányzatával, a szakmai szervezetekkel, valamint a térség turisztikai szolgáltatóival.

 A közalapítvány keretein belül működő Tourinform iroda 1998. május 6-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

 Az iroda feladatai:

 • Országos, illetve az iroda működési területén lévő turisztikai látnivalókról, vállalkozásokról, programokról, lehetőségekről a bel- és külföldi turisták versenysemleges, naprakész, átfogó informálása.
 • A Magyar Turisztikai Ügynökség nemzeti kiadványainak, régiók, kis régiók, valamint az iroda működési területén kiadott, továbbá saját kiadványai bemutatása és átadása az érdeklődőknek.
 • A nyomtatott és az elektronikus sajtóban megjelenő Tourinform-összeállításokhoz az irodával, illetve a működési területtel kapcsolatos hírek, programajánlatok, turisztikai kínálatok, események rövid leírásának soron kívüli eljuttatása a MTÜ részére.
 • Folyamatos szakmai kapcsolattartás a helyi turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, a különböző szakmai szervezetekkel, intézményekkel.
 • Helyi, kistérségi turisztikai marketingfeladatok ellátása.
 • Pályázati lehetőségek figyelése, pályázatokon való részvétel szervezése.
 • Az adott térség idegenforgalmi fejlesztéseinek koordinálása, turisztikai értékeinek feltárása, számbavétele.
 • A helyi turisztikai vállalkozók támogatása megfelelő minőségű, jól értékesíthető turisztikai termékek létrehozásában, azok hazai/nemzetközi értékesítésében.
 • Aktívan közreműködik a terület hazai- és külföldi kapcsolatainak létrehozásában, kiterjesztésében, és ezeket a helyi turizmus fejlesztése érdekében hasznosítja.
 • Kezdeményező, koordináló szerepet vállal helyi rendezvények, események létrejöttében, szervezésében.
 • Ellátja a turisták helyi érdekképviseletét, segíti a bajba jutott turistákat.
 • Közreműködik szakmai delegációk, a média képviselőinek fogadásában, programjaik megszervezésében, lebonyolításában.
 • Adatgyűjtés, adatszolgáltatás és adatfrissítés.

 Programkínálatából:

 • ingyenes városnéző séták szezonálisan;
 • szervezett gyalogos és kerékpáros túrák, képzett túravezetőkkel Lentiben és térségében.

Moravske Toplice

Moravske Toplice község olyan önkormányzati helyi közösség, amely önállóan, alapszabályában foglaltak szerint végzi a helyi közügyek intézését. Az önkormányzat a következő fontos területeken rendelkezik tematikus szakértelemmel és tapasztalattal a projekt kivitelezéséhez:
– gazdasági fejlesztés feltételeinek megteremtése;
– a nevelési-képzési, egészségügyi tevékenységek, szociális ellátások támogatása és ösztönzése;
– a kutatás, a kulturális és egyesületi tevékenységek ösztönzése, a sport és rekreáció fejlesztése;
– gondoskodás természetvédelemről (a környezet védelme érdekében a megfelelő intézkedések megtételével);
– irányítás, közlekedési összeköttetések építése és karbantartása, valamint a helyi infrastruktúra;
– turisztikai tevékenységek támogatása és ösztönzése;
– a városi környezettel és a földterületekkel való gazdálkodás.
Az önkormányzat alkalmazottai széleskörű szakértelemmel rendelkeznek olyan különböző területekről, amelyek fontosak a projekt sikeres és zökkenőmentes megvalósításához. A projektben aktívan részt vevők és a projektcsapatban közreműködők is rendelkeznek megfelelő tapasztalattal a határon átnyúló projektek irányításában és kivitelezésében.

TIC Moravske Toplice

TIC Moravske Toplice tevékenysége

TIC Moravske Toplice alaptevékenysége a Moravske Toplice, valamint szűkebb és tágabb környéke turisztikai kínálatának népszerűsítése és értékesítése, valamint a (belföldi és külföldi) látogatók tájékoztatása a helyi turisztikai eseményekről.

Egyéb tevékenységek:

 • a turisztikai rendezvények koordinálása és szervezése
 • a turisztikai irodalom, valamint a népművészeti és háziipari termékek árusítása
 • turizmus fejlesztési projekttevékenységek megvalósítása
 • Muravidék közös promóciója nemzetközi turisztikai vásárokon
 • magán-szobakiadóknál szállásfoglalás biztosítása.

TIC Moravske Toplice promóciós célokhoz saját – Moravske Toplice – márkanevet használ, e márkanév alatt mutatja be Moravske Toplice település és környékének turisztikai nevezetességeit, hangsúlyt helyezve a gasztronómiai értékekre és a természeti kincstárra.

TIC Moravske Toplice kínálata

 • Ajándéktárgyak és idegenforgalmi kiadványok árusítása
 • turisztikai útikönyvek, rekreációs útvonalak térképe
 • kerékpárút térképek, túratérképek
 • Moravske Toplice márkanévvel ellátott termékek (trikók, sapkák, bögrék)
 • I FEEL SLOVENIA márkanévvel ellátott termékek (trikók, bögrék, sapkák, törölközők)
 • képeslapok, bélyegek
 • újságok, magazinok
 • a muravidéki kézművesek Art & Craft tanúsítvánnyal rendelkező termékei (népművészeti és háziipari termékek – szalmából, agyagból, csuhéból, fából készült termékek)
 • élelmiszerek – helyi termékek (tökmagolaj, lekvár, aszalt gyümölcs, szörp, ecet, pálinka)
 • egyéb idegenforgalmi emléktárgyak
 • Loterija Slovenije szerencsejáték-vállalat árusítási helye

 Turisztikai információk

TIC Moravske Toplice
Kranjčeva 3, SI – 9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 20
F: +386 (0)2 538 15 22
M: +386 (0)40 829 870

E: info@moravske-toplice.com

www.facebook.com/TIC.MoravskeToplice

Nyitva tartás

H – P: 8.00 – 18.00
SZ: 7.00 – 15.00
V: 8.00 – 14.00

Nyári nyitva tartás

H – P: 8.00 – 20.00

IMPRESSZUM